Ustanova za svoj rad koristi potrebnu tehniku i tehnologiju kao prateću infrastrukturu koja je potrebna za ugodan i kvalitetan rad s bolesnicima. U samom kontaktu s pacijentima timovima su na raspolaganju 12 KaVo i 2 Anthos stomatološke jedinice. Cijelokupni prostori odjela, službi, čekaonica i hodnika su klimatizirani što je našim starijim bolesnicima posebno odgovarajuće. Samoj zgradi i svakom katu unutar nje je moguć pristup invalidskim kolicima što je omogućeno sistemima pristupnih rampi i dizala. To je posebno bitno i za samu opću anesteziju kada je potreba za takvim pristupom najizraženija.

Na odjelu za stomatološku rtg dijagnostiku nalaze se rtg uređaji za određene vrste snimki. Za “male” snimke uglavnom pojedinačnih zubi koriste se Gendex Expert DC i pokretni Gendex Oralix AC Densomat rtg uređaji. Za “velike” snimke – ortopantomograme (čeljusti, zglobovi i okolne strukture) te također cefalometrijski radiogram i radiograme temporomandibularnih zglobova na raspolaganju je Trophy OrthoSlice 1000C. Ono što nam je posebno čast ovdje spomenuti je još jedan, pridošao u ljeto 2011. godine, potpuno digitalizirani uređaj Instrumentarium Orthopantomograph OP200D. Ovaj uređaj uz ortopantomograme i gore navedene radiograme može dati volumetrijskom tomografijom rekonstruirane 3D snimke. Krajem prošle godine nabavljen je digitalizator „KaVo Scan“ koji omogućuje digitalnu obradu „malih“ snimaka.

Operacijska sala se koristi za kirurške operativne zahvate i opću anesteziju za djecu i mladež s posebnim potrebama. Uz operacijski stol tu se nalazi anesteziološka radna stanica Datex – Ohmeda S/5 Aespire s GE DASH 3000 Patient Monitor-om. Također su na raspolaganju defibrilator Mindray Bene Heart D3, 2 pokrretne stomatološke jedinice, te 2 pokretna Medicop VACUMED aspiratora. Poliklinika ima na raspolaganju uglavnom za potrebe bolesti usta i usne šupljine Tecno-Gazov Laser D36, novi KaVo diodni laser nabavljen 2013, te „Uređaj za pripremu plazme bogate trombocitnim faktorima rasta“.

Cijela Poliklinika je umrežena i informatizirana za potrebe poslovanja i komunikacije s Centralnim zdravstvenim informacijskim sustavom Hrvatske. Ustanova također ima u svom sklopu za svoje unutrašnje potrebe praonicu i sušionicu rublja sa zaposlenicom.